Légy üdvözölve a Yi San Projekt honlapján! Az oldalon japán, kínai és koreai filmsorozatok, mozifilmek, valamint klipek és dokumentumfilmek magyar feliratait fogod találni. A fájlok ingyenesen, kizárólag magáncélú, otthoni felhasználásra készültek, megtekintés után törlésük javasolt. Elkészítésükbõl anyagi haszon nem származik, kereskedelmi forgalomba nem hozhatók! A feliratok a Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország licenc feltételeinek megfelelõen szabadon felhasználhatók. Nézz szét az oldalon és válogass kedvedre az éppen futó vagy már elkészült sorozatok közül!

Információk

Cím : Yi San Projekt


Verzió : v31 – After School


URL : www.yisanprojekt.hu


Tulajdonos : Brigi


Indult : 2009. február 2.


Host : Dotroll


Credits : Pledis


Stat :

Free site counter


Aktív film- és sorozatfordítások

*hamarosan*

Folyamatban lévő mangafordítás

Captain Tsubasa

Írta és rajzolta: Takahashi Yoichi
Származás: Japán
Megjelenés éve: 1981-1988
Fordítás státusza: 37/1-5. kötet
Folyamatban: 6. kötet
Mangadex / Animeaddicts

Tervezett filmek és sorozatok

 On the Edge

Befejezett animációs sorozatok

Befejezett japán sorozatok

Befejezett k■nai sorozatok

Befejezett koreai sorozatok

Elkészült filmek

Sorozatkritikák, ismertetők

A 2015-ös év toplistája
A 2016-os év toplistája
A 2017-es év visszatekintője
A 2018-as év visszatekintője
2019 – az 1.2. félév sorozatai
2020 – az 1.2.3.4. negyedév sorozatai
2021 – az 1.2.3.4. negyedév sorozatai
2022 – az 1.2.3.4. negyedév sorozatai
2023 – az 1.2.3.4. negyedév sorozatai

Cikkek

Fan fiction és original t￶örténetek

Írások, történetek (gyűjtőoldal)

Szerepjátékos történet #1 (Legend of Grimrock alapján)

1-9. fejezet

Szerepjátékos történet #2 (M.A.G.U.S. alapján)

1-3. fejezet

Star Wars történetek

Az univerzum hercegei
Bevezető információk
1. rész: A Birodalom szolgálatában

Bevezető: Valahol, egy messzi-messzi galaxisban sok-sok éve ismét béke honol. 17 éve már, hogy a Klónháborúkat követően Palpatine főkancellár, a későbbi uralkodó irányításával a Galaktikus Köztársaság átalakult az Első Galaktikus Birodalommá. A fennhatósága alá tartozó csillagrendszerek azonban nem is sejtik, milyen démoni erők uralkodnak felettük valójában. Néhány kalandvágyó fiatalember útnak indul, hogy próbára tegye magát, és egy nap talán a galaxis legjobb pilótájává válhasson. Ám ki tudja, a sors végül merre veti majd őket…

1-19. fejezet

Aayla – Egy twi’lek lány vallomásai
Bevezető információk

Bevezető: A Galaktikus Köztársaság fénykorát éli. A fennhatósága alá tartozó csillagszendszerekben évszázadok óta bőség és jólét honol, a Jedi Rend lovagjai pedig a béke követeiként járják a galaxist. Az ifjú padawan, a twi’lek lány, Aayla Secura mestere, Quinlan Vos mellé szegődve igyekszik elsajátítani a tudást, mely a jedi lovaggá váláshoz elengedhetetlen. A férfi azonban nem tudja, hogy a cserfes növendék a mester-tanítvány kapcsolatnál jóval többet érez iránta…

0-18. fejezet

Rendezvények, élménybeszámolók

Mostanában hallgatom

Chat

Társoldalak

Admin

Legutóbbi hozzászólások

Tang Dynasty Tour #17

Szerző: | máj 15, 2020 | kínai, magyar felirat, tang dynasty tour | 2 hozzászólás

Sziasztok!

Ezúttal egy izgalmas epizódot hoztam nektek időutazós, kínai, történelmi sorozatunkból, elkészült a 17. rész magyar felirata. A bejegyzésben pedig elolvashatjátok a kiegészítéseket, magyarázatokat.

Ne tévesszen meg senkit a lassú tempó, egy nagyon szövevényes összeesküvés van kialakulóban.

1. Megtudjuk, hogy Yun Ye arca miért volt véraláfutásos: tehetetlenségében ő és a trónörökös összeverekedett. Vélhetően mindkettejüket marcangolja belülről az önvád a Lu-családdal kialakult helyzet kapcsán, Yun Ye pedig (sajnos) emiatt hagyja magát belezsarolni egy olyan esküvőbe, melyből senki boldogsága nem származik majd.
– a hercegnek tett ígérete miatt el kell vennie Xinyuét
– a császár emiatt megtiltja neki, hogy második feleséget válasszon (bár kétséges, hogy a birodalom első hercegnőjét amúgy második feleségként egyáltalán elvehette volna-e…)
– ő és Anlan így nem lehetnek boldogok, a szerelme a nővel már másodjára nem teljesedhet be (először a jelenben az autóbaleset miatt, most itt)
– ha Yun Ye feleségül veszi Xinyuét, azzal a nő és a trónörökös kapcsolatának is örökre vége.

Azaz ezzel senki sem jár jól. Bár kétségkívül remek és abszolút nem várt fordulat szerintem (engem legalábbis első nézéskor eléggé meglepett).

2. Új karakter lép színre Chen Biao/Wang Fu személyében, akiről kiderül, hogy a sötét titkokat rejtő Hou Junji tábornok jobbkeze és bűntársa. A két férfi felidézi a kb. 12 évvel korábban történteket, melyek közvetlenül a mostani Taizong császár trónra kerüléséhez vezettek.

Image

Azon a végzetes éjszakán Tian Ruolan épp el akarta vezetni a motisták harcosait a fővárosból, hogy a politikai csatározásokból kimaradjanak. A nő csalódott, hiszen Li Shimin ekkorra már megházasodott, mégsem őt vette el, hanem egy másik asszonyt (annak ellenére, hogy közös gyermekük, Anlan ekkor már megvolt). Ettől függetlenül aggódik érte, és nem tud úgy elmenni, hogy ne bizonyosodjon meg a szeretett férfi biztonságáról.

Li Shimin, az akkori Qin hercege, mint az épp regnáló császár 3 fia közül a középső (és vezetői, hadvezéri szerepben a legtehetségesebb), szembefordult idősebb és fiatalabb fivérével, a trónörökös Li Jianchenggel és öccsével, Li Yuanjival, legfőképp azért, hogy saját életét megmenthesse, hiszen azok ketten (talán irigységből, talán a saját pozíciójuk elvesztése okozta félelemből) szintén szövetkeztek ellene. A 3 fivér véres küzdelme teljesen kiszámíthatatlan volt, és míg Li Shimin mellett akadt pár megingathatatlan támogató (Li Jing tábornok, Cheng Yaojin tábornok), Hou Junji nem volt annyira biztos a győzelmükben, és kivárásra játszott. Tian Ruolan azonban keresztülhúzta a számításait, és nem hagyhatta, hogy a nő elmondja Li Shiminnek, hogy a tábornok nem sietett azonnal a segítségére.

Tian Ruolan fivére és bajtársa azonban életben marad, és Hou Junji Chen Biao segítségével gondoskodik róla, hogy annyi éven át a hazugságok megmérgezzék az elméjét és a bosszút forralja a császár ellen. A férfi és Anlan újra találkozik, Anlan azonban vajon kinek fog hinni…?

3. Baljós változás figyelhető meg az udvarban is. A trónörökös és legidősebb fiú gyengélkedik és távolmarad a tanácskozástól, apjával pedig megromlik viszonya Xinyue miatt. Öccse, a középső gyermek, Wei herceg azonban kitart, sőt, egy jó cselekedete rendkívüli elégedettséggel tölti el apjukat, aki oly bőkezűen megjutalmazza őt, hogy azt még a miniszterek is túlzásnak találják. Zhangsun Wuji, a császár sógora okkal néz félve Wei hercegre, hiszen minden nagyon is ismerős számára: annak idején Li Shimin második fiúgyermekként szintén elkezdte túlszárnyalni fivéreit, de főként a trónörököst… Vajon Wei hercegnél is hasonló lesz majd megfigyelhető…?

Image

4. A császári jutalom valóban nagyon busásnak tűnik, ha annak volumenét nézzük. Az angol felirat nem is volt pontos ebben, a kínai jelek szerint a herceg 万段 (wan duan), azaz “10000 darab/egység” selyemben részesül. Sajnos sok, ősi mértékegységre nehéz pontos magyarázatot találni, és tartok tőle, hogy amire ezzel kapcsolatban egy könyvben bukkantam, sem biztos, hogy teljesen pontos. De ezen kívül semmilyen más támpontom nem volt, így kénytelen voltam ehhez ragaszkodni. E könyv szerint 1 duan kb. egy 1,8×50-es chi méretű vászon volt, a Tang-dinasztia idején pedig 1 chi kb. 30 cm-nyit jelentett. Azaz bárhogy is nézzük, a 10000 duan… rettentő sok selyem.

2 hozzászólás

  1. Köszönöm szépen.:)

    Válasz
    • Igazán nincs mit!

      Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Share This