Légy üdvözölve a Yi San Projekt honlapján! Az oldalon japán, kínai és koreai filmsorozatok, mozifilmek, valamint klipek és dokumentumfilmek magyar feliratait fogod találni. A fájlok ingyenesen, kizárólag magáncélú, otthoni felhasználásra készültek, megtekintés után törlésük javasolt. Elkészítésükbõl anyagi haszon nem származik, kereskedelmi forgalomba nem hozhatók! A feliratok a Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország licenc feltételeinek megfelelõen szabadon felhasználhatók. Nézz szét az oldalon és válogass kedvedre az éppen futó vagy már elkészült sorozatok közül!

Információk

Cím : Yi San Projekt


Verzió : v31 – After School


URL : www.yisanprojekt.hu


Tulajdonos : Brigi


Indult : 2009. február 2.


Host : Dotroll


Credits : Pledis


Stat :

Free site counter


Aktív film- és sorozatfordítások

*hamarosan*

Folyamatban lévő mangafordítás

Captain Tsubasa

Írta és rajzolta: Takahashi Yoichi
Származás: Japán
Megjelenés éve: 1981-1988
Fordítás státusza: 37/1-5. kötet
Folyamatban: 6. kötet
Mangadex / Animeaddicts

Tervezett filmek és sorozatok

 On the Edge

Befejezett animációs sorozatok

Befejezett japán sorozatok

Befejezett kínai sorozatok

Befejezett koreai sorozatok

Elkészült filmek

Sorozatkritikák, ismertetők

A 2015-ös év toplistája
A 2016-os év toplistája
A 2017-es év visszatekintője
A 2018-as év visszatekintője
2019 – az 1.2. félév sorozatai
2020 – az 1.2.3.4. negyedév sorozatai
2021 – az 1.2.3.4. negyedév sorozatai
2022 – az 1.2.3.4. negyedév sorozatai
2023 – az 1.2.3.4. negyedév sorozatai
2024 – az 1. – 2. – 3. – 4. negyedév sorozatai

Cikkek

Fan fiction és original t￶örténetek

Írások, történetek (gyűjtőoldal)

Szerepjátékos történet #1 (Legend of Grimrock alapján)

1-14. fejezet

Szerepjátékos történet #2 (M.A.G.U.S. alapján)

1-10. fejezet

Star Wars történetek

Az univerzum hercegei
Bevezető információk
1. rész: A Birodalom szolgálatában

Bevezető: Valahol, egy messzi-messzi galaxisban sok-sok éve ismét béke honol. 17 éve már, hogy a Klónháborúkat követően Palpatine főkancellár, a későbbi uralkodó irányításával a Galaktikus Köztársaság átalakult az Első Galaktikus Birodalommá. A fennhatósága alá tartozó csillagrendszerek azonban nem is sejtik, milyen démoni erők uralkodnak felettük valójában. Néhány kalandvágyó fiatalember útnak indul, hogy próbára tegye magát, és egy nap talán a galaxis legjobb pilótájává válhasson. Ám ki tudja, a sors végül merre veti majd őket…

1-21. fejezet

Aayla – Egy twi’lek lány vallomásai
Bevezető információk

Bevezető: A Galaktikus Köztársaság fénykorát éli. A fennhatósága alá tartozó csillagszendszerekben évszázadok óta bőség és jólét honol, a Jedi Rend lovagjai pedig a béke követeiként járják a galaxist. Az ifjú padawan, a twi’lek lány, Aayla Secura mestere, Quinlan Vos mellé szegődve igyekszik elsajátítani a tudást, mely a jedi lovaggá váláshoz elengedhetetlen. A férfi azonban nem tudja, hogy a cserfes növendék a mester-tanítvány kapcsolatnál jóval többet érez iránta…

0-20. fejezet

Rendezvények, élménybeszámolók

Mostanában hallgatom

Chat

Társoldalak

Admin

Legutóbbi hozzászólások

Star Wars történetek – Bevezető

Szerző: | aug 10, 2023

Ebben a bejegyzésben a Star Wars témájú írásaimhoz találtok majd egy részletesebb összefoglalót, kitekintést a világra és a korra, ahol és amikor játszódnak, kik a főbb szereplők, honnan ismerhetjük őket, hol találkozhattunk már velük. Fontos, hogy a 6 eredeti, George Lucas által (még a Disney-felvásárlás előtt) készített film ismerete szükséges ugyan, de a többi regény, képregény már nem. A Disney-éra történeteiből nem is tervezek meríteni, se nem igazodni az általa bevezetett, “új” kánonhoz, mely minden régebbi történetet úgynevezett “legendák”-kategóriába sorol csupán. Így ha ezeket kedveled, ennek tudatában kezdd el olvasni az írásaimat! A történetek egy részét már 2002-ben elkezdtem írni, “A Birodalom szolgálatában“-nak 2011-ben láttam hozzá, amikor még kanyarban sem volt a Star Wars brand és a Lucasfilm eladása és Disney általi felvásárlásása, vagy az így érkező későbbi filmek vagy sorozatok. Mivel azok teljesen más szemlélettel közelítik meg a Star Wars világát, semmiképpen nem akartam az eddig megírt történeteimet azok szerint átformálni, főként, hogy rengeteg mindennel nem is értek egyet ezekből.

 

1. Hol vagyunk és mikor?

Az első történet, mely felkerül (“A Birodalom szolgálatában“), a Star Wars III – A Sith-ek bosszúja után 17 évvel játszódik. Az általános, Star Wars-kánon (régi és új egyaránt) használ egy időszámítást, mely a 4. részben, Az új reményben látható, Yavin-bolygó melletti, sikeres ütközethez viszonyít minden múltbéli és későbbi eseményt (BBY, azaz “Before the Battle of Yavin“, magyarul “A yavini ütközet előtt“, valamint ABY, azaz “After the Battle of Yavin“, azaz “A yavini üzközet után“.). Tekintettel arra, hogy a történetem 2 évvel a yavini ütközet előtt kezdődik, értelemszerűen én nem használhatom a munkámhoz ezt az időszámítást. Helyette jobbnak láttam bevezetni egy saját módszert: logikusnak éreztem ugyanis, hogy a Galaktikus Birodalom megalakulása olyan jelentőségteljes esemény volt a galaxis számára, hogy egyben egy új időszámítási forma bevezetését is szorgalmazhatta annak népének. Azaz az írásaimban fogtok találkozni olyan megfogalmazással, hogy “Új, birodalmi időszámítás szerinti X. évben“, mely azt fogja jelenteni, hogy a Birodalom létrejöttétől számítva hanyadik évben történt az adott esemény. Ez egyben jó kiindulópont ahhoz is, hogy a filmekből megismert hőseinket is el tudjuk helyezni térben és időben: mivel Luke Skywalker és ikerhúga, Leia Organa hercegnő pontosan a Birodalom megalakulásának évében születtek, ez az időszámítási rendszer egyben sugallja is majd, hogy történeteink idején hány évesek lehetnek.

 

2. Mi a koncepció?

Egy több novellán, regényen át egymáshoz szorosan kapcsolódó történetet kívánok bemutatni, hol már ismert, hol kevéssé körvonalazott (vagy másképp jellemzett) karakterekkel, kiegészítve őket új figurákkal és cselekményekkel, melyeket igyekszem azonban úgy megformálni, hogy az első 6 film világába beleférjenek, azokkal ne okozzanak ellentmondásokat. Tekintettel arra, hogy ez a régi könyves-képregényes, kiterjesztett univerzum és azóta bekövetkező Disney-korszak tekintetében egy teljesen új cselekményt jelent, kénytelenek vagyunk fan fiction-terminológiai szempontból “alternatív univerzumként” (AU) tekinteni rá. Jellegét tekintve “general”, azaz “általános” történet (azaz nem erotikus és/vagy slash), továbbá a “kaland“, “akció“, “dráma“, “humor” és “tudományos fantasztikus” kell, hogy szerepeljen az általános figyelmeztetések közt. Tekintettel azonban arra, hogy ez egy háborús történet, mely felnőtt karakterekkel dolgozik, elő kell és elő is fog benne fordulni olyan téma, mely inkább érettebb, felnőtt gondolkodásmódot igényel (szexualitás, erőszak, kábítószer-használat). És bár maguk a filmek is tesznek ezekről említést, mégis 12-es korhatáros karikát kaptak, én inkább 16 éven aluliaknak nem ajánlanám az elolvasásukat.

 

3. Mit kell tudnunk a szereplőkről? 

Igyekeztem összeszedni némi háttérinformációt azokról a karakterekről, akik a történeteimben megjelennek majd. Ahogy korábban már említettem, lesznek köztük olyanok, akiket a filmes kánonból ismerünk, olyanok is, akiket utólag toldoztak bele a filmekbe (“retconning”), és olyanok is, akiket eddig csak regényekből, képregényekből ismerhettünk. Akadnak köztük olyanok is szép számmal, akikről egyetlen, használható kép sem készült, ezért úgy éreztem, úgy lenne a legkönnyebb arcot társítani az elsőre sok-sok ismeretlen névhez, ha mesterséges intelligencia segítségével megpróbálnám legenerálni a szereplők arcát azon jellemzők alapján, melyeket jómagam és más források is használnak. Lehetőségem volt bekerülni a Leonardo AI képgeneráló oldal/szoftver tesztelői környezetébe, melynek segítségével gyönyörű részletességgel meg tudtam alkotni jó néhány karakter arcát. Tudom, hogy ezek ma még elég kezdetlegesek, túlságosan idealizáltak, de sokkal szebbek, mint amit én bármikor is magamtól rajzolni tudnék.

Lássuk a legfontosabb tudnivalókat az “A Birodalom szolgálatában” szereplőiről!

Tycho Celchu

Született: az Alderaan bolygón, az új birodalmi időszámítás előtti, 2. évben (19 éves)
Családja: apja Leos Celchu (56 éves), anyja Irenka Celchu (49 éves), nővére Mia Celchu (22 éves), öccse Skoloc Celchu (8 éves), húga Zosia Celchu (7 éves)
Családi állapota: jegyben jár gyerekkori szerelmével, Nyiestrával (19 éves)
Kánon: elsőként Michael A. Stackpole vadászpilótákkal foglalkozó regényeiben és képregényekben találkozhattunk vele. Érdekes, titokzatos karakterként mutatják be, ezért is kedveltem meg, olyannyira, hogy első történetemnek ő legyen az egyik főszereplője. Tycho a 4-5-6. filmben név szerint nem szerepel, utólag retconnolták bele a 6. részbe, mint A-szárnyú pilótát, aki a 2. halálcsillag elleni küzdelemben repült. Egyes rajongói teóriák szerint azonban észrevehetjük őt az 5. rész hangárjeleneténél is a Hoth bolygón, ahol egy szőke, csinos pilóta-statiszta áll Leia hercegnő mögött, akire tökéletesen illene Tycho személyleírása. Ennek ellenére az ő vonásait is igyekeztem legenerálni AI-jal a színész vonásai alapján.
Megjelenése: magas, karcsú, jőképű, szőke férfi, akinek a “kék szeme világosabb, mint amilyennek Wedge valaha el is tudott képzelni egy emberi szemet” (idézet a regényből)

Képek:

(az 5. részben, a háttérben)                 (Leonardo AI segítségével generált kép)

 

Derek Klivian

Beceneve: Hobbie
Született: a Raltiir bolygón, az új birodalmi időszámítás előtti, 1. évben (18 éves)
Családi állapota: nőtlen
Kánon: a karakterével az 5. részben, a Birodalom visszavágban találkozhatunk, mint lázadó pilótával, aki részt vett a bázis kiürítésében. Richard Oldfield alakította.
Megjelenése: magas, arányos, izmos testalkatú férfi

Képek:

(az 5. részben, a hangár jelenetnél)

 

Biggs Darklighter

Született: a Tatooine bolygón, az új birodalmi időszámítás előtti, 3. évben (21 éves)
Családi állapota: nőtlen
Kánon: a karakterével a 4. részben, az Új reményben találkozhatunk, mint Luke Skywalker gyerekkori jó barátjával. Garrick Hagon alakította.
Megjelenése: magas, barna hajú, barna szemű, később bajuszt viselő férfi, barnult bőrrel (a bolygó kettős naprendszerének hatására)

Képek:


(Biggs és Luke a Tatooine-on)                                         (a Yavinon)

 

Janek Sunber

Beceneve: Tank
Született: a Tatooine bolygón, az új birodalmi időszámítás előtti, 2. évben (19 éves)
Családi állapota: nőtlen
Kánon: a karakterére mindössze csak utalást kapunk a 4. részben, mint Luke Skywalker gyerekkori jóbarátjára, aki Biggsszel együtt katonai akadémiára ment tanulni. A fiúk, valamint barátaik (Laze, Windy és Camie) folyton Anchorheadben múlatták az időt, vagy buckapatkányokra vadásztak a végtelen dűnetengerben. Regényekben, képregényekben találkozunk csak vele ténylegesen.
Megjelenése: magas, tagbaszakatt, nagy termetű férfi, sötétbarna hajjal és szemmel, barnult bőrrel (a bolygó kettős naprendszerének hatására)

Képek:

(AI segítségével generált kép)

 

 

Tycho családja (AI segítségével generált képek)

Születtek: az Alderaan bolygón
Kánon:
a filmek világában Tychóhoz hasonlóan nem találkozunk velük, a regényekben, képregényekben is csak említés szintjén. A nevük nem ismért, kivéve Tycho jegyesét, Nyiestrát, valamint nővérét, Miát és öccsét, Skolocot, így igyekeztem hozzájuk hasonló, kicsit szláv beütésű neveket létrehozni nekik. Mind a bolygó fővárosában élnek, és a planéta holonet-hálózatának, a Novacomnak a központjában laknak és dolgoznak (valamint a gyerekek esetében: tanulnak).

Képek:

(Leos Celchu, az apa)                                                (Irenka Celchu, az anya)

(Mia Celchu, a nővére)                                       (Skoloc Celchu, az öccse)

(Zosia Celchu, a húga)

(Tycho jegyese, Nyiestra Lestari)                         (Nyiestra apja, Pawk Lestari)

 

További szerepekben

Főbb kadétok, pilótatársak:

(Liridon Hames – 22 éves)                                               (Race Lavigne – 21 éves)

 

(Jazlyn Nivix – 21 éves)                                                (Lonnie Tidd – 26 éves)

 

(Linus Kane – 22 éves)                                                    (Maik Tentin – 22 éves)

(Aren Yu-Sien – 20 éves)                                                       (Mayli Windtide – 20 éves)

(Lyas Heeg – 23 éves)                                                 (Rikki Palchetti – 21 éves)

(Rook & Trae Zoccor – 22 évesek)

 

Akadémiai személyzet, oktatók

 

(Rogen Tatham hadnagy- 42 éves)                         (Chet Tavers kiképzőtiszt – 47 éves)

(dr. Vima Tillows – 35 éves)                                    (Thora Birch professzor – 42 éves)

(Gry Fensell professzor – 43 éves)                      (Rhys Laark professzor – 45 éves)

(Reu Lai tábornok – 48 éves)                          (Bryon Rupe Lamascolo professzor – 59 éves)

0 hozzászólás

Share This