Légy üdvözölve a Yi San Projekt honlapján! Az oldalon japán, kínai és koreai filmsorozatok, mozifilmek, valamint klipek és dokumentumfilmek magyar feliratait fogod találni. A fájlok ingyenesen, kizárólag magáncélú, otthoni felhasználásra készültek, megtekintés után törlésük javasolt. Elkészítésükbõl anyagi haszon nem származik, kereskedelmi forgalomba nem hozhatók! A feliratok a Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország licenc feltételeinek megfelelõen szabadon felhasználhatók. Nézz szét az oldalon és válogass kedvedre az éppen futó vagy már elkészült sorozatok közül!

Információk

Cím : Yi San Projekt


Verzió : v31 – After School


URL : www.yisanprojekt.hu


Tulajdonos : Brigi


Indult : 2009. február 2.


Host : Dotroll


Credits : Pledis


Stat :

Free site counter


Aktív film- és sorozatfordítások

*hamarosan*

Folyamatban lévő mangafordítás

Captain Tsubasa

Írta és rajzolta: Takahashi Yoichi
Származás: Japán
Megjelenés éve: 1981-1988
Fordítás státusza: 37/1-5. kötet
Folyamatban: 6. kötet
Mangadex / Animeaddicts

Tervezett filmek és sorozatok

 On the Edge

Befejezett animációs sorozatok

Befejezett japán sorozatok

Befejezett k■nai sorozatok

Befejezett koreai sorozatok

Elkészült filmek

Sorozatkritikák, ismertetők

A 2015-ös év toplistája
A 2016-os év toplistája
A 2017-es év visszatekintője
A 2018-as év visszatekintője
2019 – az 1.2. félév sorozatai
2020 – az 1.2.3.4. negyedév sorozatai
2021 – az 1.2.3.4. negyedév sorozatai
2022 – az 1.2.3.4. negyedév sorozatai
2023 – az 1.2.3.4. negyedév sorozatai
2024 – az 1. – 2. – 3. – 4. negyedév sorozatai

Cikkek

Fan fiction és original t￶örténetek

Írások, történetek (gyűjtőoldal)

Szerepjátékos történet #1 (Legend of Grimrock alapján)

1-14. fejezet

Szerepjátékos történet #2 (M.A.G.U.S. alapján)

1-7. fejezet

Star Wars történetek

Az univerzum hercegei
Bevezető információk
1. rész: A Birodalom szolgálatában

Bevezető: Valahol, egy messzi-messzi galaxisban sok-sok éve ismét béke honol. 17 éve már, hogy a Klónháborúkat követően Palpatine főkancellár, a későbbi uralkodó irányításával a Galaktikus Köztársaság átalakult az Első Galaktikus Birodalommá. A fennhatósága alá tartozó csillagrendszerek azonban nem is sejtik, milyen démoni erők uralkodnak felettük valójában. Néhány kalandvágyó fiatalember útnak indul, hogy próbára tegye magát, és egy nap talán a galaxis legjobb pilótájává válhasson. Ám ki tudja, a sors végül merre veti majd őket…

1-19. fejezet

Aayla – Egy twi’lek lány vallomásai
Bevezető információk

Bevezető: A Galaktikus Köztársaság fénykorát éli. A fennhatósága alá tartozó csillagszendszerekben évszázadok óta bőség és jólét honol, a Jedi Rend lovagjai pedig a béke követeiként járják a galaxist. Az ifjú padawan, a twi’lek lány, Aayla Secura mestere, Quinlan Vos mellé szegődve igyekszik elsajátítani a tudást, mely a jedi lovaggá váláshoz elengedhetetlen. A férfi azonban nem tudja, hogy a cserfes növendék a mester-tanítvány kapcsolatnál jóval többet érez iránta…

0-19. fejezet

Rendezvények, élménybeszámolók

Mostanában hallgatom

Chat

Társoldalak

Admin

Legutóbbi hozzászólások

Lovers of the Red Sky finálé

Szerző: | nov 4, 2021 | ajánló, hong cheongi, japán, koreai, magyar felirat | 0 hozzászólás

Sziasztok!

Hát, elérkeztünk ide is, elkészült a sorozat befejező epizódja. Nem volt tökéletes, és hiába indult ígéretesen, a 10. rész után sajnos maguk a készítők szaladtak bele olyan logikai bukfencekbe, melyek keserű szájízt hagytak maguk után. A hőseinket illető lezárás szép és idilli, bár ez korántsem mondható el mindegyik karakterről.

1. Tetszett, ahogyan összedolgozott a négy festő a kép elkészítése során, bár nagyon benne volt a levegőben, hogy valaki a nagy rángatózás, ide-oda szaladgálás vagy repülés/vetődés következtében ejt egy pacát a vásznon, és jaj akkor mi lett volna a portréval…! Cheongiról nem is beszélve, aki gyakorlatilag telesírta a vásznat a kép befejezése közben. Csoda, hogy az nem okozott maszatolást. Végül Hwacha is egy jóravaló figurának bizonyult, így őket illetően nem igazán lehet okunk panaszra.

2. Az egész, 5 évvel későbbi idősík sokkal inkább tekinthető epilógusnak így egyben, mint az utolsó pár perc, hiszen sokkal jobban összekapcsolódnak a jelenetek. Furcsállom, hogy egy betegeskedő király még 5 évvel később és él, holott már a fő cselekmény idején is kb. a halálán volt, és amúgy is azt tervezte, hogy lemond fia javára. Ez azóta se történt meg, és azt se fogjuk soha megtudni, Yeon Birodalmának urai mit szóltak ehhez…

Mivel Juhyang herceg börtönbe került, és Yangmyeongot trónörökösként szólítják, annyira következtethetünk, hogy legidősebb bátyjuk, Yi Kang időközben meghalhatott.

3. Furcsa, hogy pont a hercegek párbaja maradt befejezetlenül, mert nagyon oda kívánkozott volna egy megoldás. Igaz, hogy már a kezdet kezdetén hangoztatták, hogy fiktív világban járunk, a történet alapjául szolgáló könyv azért korban elég jól elhelyezhető és felismerhető figurákat használt. Talán a készítők a történelem ismeretére bízták a megoldást, már ami a hercegek sorsát illeti.

A regény szerint uralkodó királyunk a Nagy Sejong volt (1397–1450), akit annak betegeskedő, első fia, Munjong király (1414–1452) követett a trónon. Azonban alig 2 évet uralkodhatott, halálát követően pedig kiskorú fia, Yi Hongwi herceg Danjong királyként (1441–1457) lépett a trónra. [A sorozatban az ő megfelelőjük lehetett az 1. részben látott, és később sokat emlegetett, betegeskedő trónörökös, és annak állítólagos örököse/fia, akit viszont sosem mutattak.] Az ifjú király ellen nagybátyja, a sorozateli Juhyang hercegnek megfelelő Suhyang nagyherceg (1417–1468) azonban 1453-ban államcsínyt kísérelt meg, letaszítva a fiút a trónról. Nemcsak a gyermeket száműzte és végeztette ki, hanem a puccs évében megölette saját öccsét, Anpyeong nagyherceget (1418–1453) is, aki szintén komoly ellenfél volt számára a trónt illetően. Történetünk Yangmyeong hercege pedig Anpyeong herceg mesebeli megfelelője.

Mit jelent hát mindez, és Ha Ram kijelentése, miszerint “a második csillag fénye elhalványult“? Ha figyelembe vesszük, hogy a királyi család tagjait életkor szerinti sorrendben asszociálták az ég csillagainak különböző formációival, a legidősebb fiú (az eredeti trónörökös) halálával Juhyang hercegnek kellett előlépnie, az “1. csillag” helyére. És ha a “2. csillag” elhalványult, az sajnos nem jelenthetett mást, csakis Yangmyeong herceget.

Sajnálatos lenne, ha így lenne, nagyon kedveltem Yangmyeong karakterét, bár a két herceg igazán karakteres jelenség volt a sorozat teljes egésze során. A Juhyang herceget megformáló színész, Kwak Shiyang egy interjúban említette, hogy tanulmányozta a karakterének megfelelő Suhyang herceg korábbi megjelenítéseit, az őt játszó színészek alakítását, hogy felkészüljön a szerepére. Gong Myung pedig kellemesen meglepett a vidám, de kellőképpen érett öccse szerepében.

Ha az ismert történelem szerint alakult a sorozat képzeletbeli kimenetele, vajon az milyen hatással lehetett Ha Ramra, Cheongira, esetleg a festőkre? Mi lett a trónörökös állítólagos fiának a sorsa? Vagy róla ugyanolyan nagylelkűen megfeledkeztek a készítők, mint Maehyangról, aki szövetségre lépett Juhyang herceggel?

4. Apropó Maehyang giszeng. Ha van még egy igazán elvesztegetett karakter, akkor az ő. Érdekes lett volna megismerni, hogy őt mi motiválta a lázadásra, a király elleni összeesküvésre. Maga Juhyang herceg is érezte az előző részben, hogy a nőnek lehet valami története.

A megoldást talán már korábban, a festőverseny idején megkaptuk. Amikor Juhyang herceg először próbálja maga mellé állítani Yangmyeong herceget, elejt egy aprócska megjegyzést, miszerint az őket megelőző dinasztia leszármazottai még mindig jelen vannak az országban, és erős kezű király kell, aki meg tudja őket fékezni, hogy ne próbálják meg visszavenni tőlük a hatalmat. Lehetséges volna, hogy Maehyang ennek a legyőzött dinasztiának valamilyen leszármazottja, és a családjával történtek miatt esküdött bosszút a jelenlegi király ellen?

Megmondom őszintén, más magyarázatot nem igazán tudok elképzelni. :S

5. Vajon így, hogy Hwacha kiszívta a kép erejét, és a vászon elfehéredett, a Lidérc fenyegetése is örökre megszűnt? Azaz hiábavaló lenne Juhyang herceg minden igyekezete, ha újra magába akarná fogadni a Lidércet? A Lidérc nyoma hogy lehet mégis ott a mellkasán?

Na de kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is! Írjátok meg itt vagy az Ázsiaékkövein, szívesen várok mindenféle észrevételt!

Jó szórakozást kívánok a befejezéshez, a következő projektnél találkozunk, ami a Signal mozifilmes folytatása lesz! 🙂

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Share This