Légy üdvözölve a Yi San Projekt honlapján! Az oldalon japán, kínai és koreai filmsorozatok, mozifilmek, valamint klipek és dokumentumfilmek magyar feliratait fogod találni. A fájlok ingyenesen, kizárólag magáncélú, otthoni felhasználásra készültek, megtekintés után törlésük javasolt. Elkészítésükbõl anyagi haszon nem származik, kereskedelmi forgalomba nem hozhatók! A feliratok a Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország licenc feltételeinek megfelelõen szabadon felhasználhatók. Nézz szét az oldalon és válogass kedvedre az éppen futó vagy már elkészült sorozatok közül!

Információk

Cím : Yi San Projekt


Verzió : v30 – Tokyo Alleyway


URL : www.yisanprojekt.hu


Tulajdonos : Brigi


Indult : 2009. február 2.


Host : Dotroll


Credits : Pixabay


Stat :

Free site counter


Aktív film- és sorozatfordítások

Good Job

Származás: Dél-Korea (2022)
Fordítás státusza: 12/11
Mûfaj: akció, humor, romantikus

Eun Seonu (Jung Ilwoo) az Eunkang vállalatcsoport fiatal vezérigazgatója. Hétköznapi, üzleti teendői mellett titokban azonban bűnügyek megoldásával foglalkozik. A különös hobbi saját gyermekkorából eredeztethető, ugyanis egy végzetes napon édesanyja rablógyilkosság áldozata lett, Seonu pedig sosem tudta igazán feldolgozni a történteket. Édesanyja becses gyémánt nyaklánca, a “Királyné Könnyei” azonban 20 évvel később felbukkan egy aukciósház árverésén, Seonu pedig barátja, az ügyvéd Yang Jinmo (Eum Moonsuk) segítségével a potenciális tettesek nyomába ered. A hajsza közben véletlenül keresztezi az útjukat a szerény körülmények között élő Don Sera (Kwon Yuri), aki szorgalmasan dolgozik, hogy árvaházban lévő húgának és magának egy nap biztos megélhetést tudjon biztosítani. A találkozás azonban nem várt következményekkel jár mindannyiuk számára…

Adatlap   Előzetes

Aktív mangafordítások

Captain Tsubasa

Írta és rajzolta: Takahashi Yoichi
Származás: Japán
Megjelenés éve: 1981-1988
Fordítás státusza: 37/1-5. kötet
Folyamatban: 6. kötet
Mangadex

Tervezett filmek és sorozatok

 Live – Season 2 (ha egyszer elkészül)
Voice (OCN/tvN) – Season 5 (ha egyszer elkészül)

Befejezett animációs sorozatok

Befejezett japán sorozatok

Befejezett kínai sorozatok

Befejezett koreai sorozatok

Elkészült filmek

Sorozatkritikák, ismertetők

A 2015-ös év toplistája
A 2016-os év toplistája
A 2017-es év visszatekintője
A 2018-as év visszatekintője
2019 – az 1.2. félév sorozatai
2020 – az 1.2.3.4. negyedév sorozatai
2021 – az 1.2.3.4. negyedév sorozatai
2022 – az 1.2.3.4. negyedév sorozatai

Rendezvények, élménybeszámolók

Mostanában hallgatom

Chat

Társoldalak

Admin

Legutóbbi hozzászólások

Voice S04E04

Szerző: | júl 5, 2021 | koreai, magyar felirat, voice | 0 hozzászólás

Sziasztok!

Meghoztam a 4. részt, ami Jeju szigetének egy igencsak érdekes, kulturális elemét, a tradicionális búvárnők, azaz haenyeo-k munkáját hozza közelebb hozzánk. A wikin remek összefoglalót olvashattok a történetükről. Hajtás után megtekinthetitek az érdekességeket!

Az epizód számos, érdekes kérdést felvet.

1. Rögtön az elején, a kórházban egy fura visszatekintésnek lehetünk szemtanúi Kwonju életéből. Kislányként menekül valahonnan az erdőben, az öltözéke pedig… csak engem emlékeztet valami szektás dologra? Fehér, hosszúujjú, dísztelen “egyberuha”, ilyet gyakran szektás közegekben szoktak viselni. Eddig keveset tudtunk Kwonju múltjáról vagy gyerekkoráról, vajon e jelenetsor azt jelzi, hogy ez az évad ebbe is jobban betekintést enged?

Arra is kíváncsi lennék, honnan tud Kwonju folyékonyan oroszul…

2. Érdekes, ahogy Cho nyomozó végig követi őt a szemeivel, ahogy a nő a halott Do nyomozó hangja után szalad, mégis bántó, milyen ridegen beszél vele. Különös a diagnózis is, amit felállít (pánikbetegség), és ismerve az előzményeket, az a csoda, hogy “csak ennyi” gyötri őt. Annyi bizonyos, hogy legtöbb hősünk, de Kwonju és Daeshik biztos, hogy egy életre lelkileg megnyomorodott már a sok látott és átélt szörnyűségtől.

3. Vajon a Do Kangut alakító Lee Jinwookkal és a Mo Taegut alakító Lee Jaewookkal (a két “Wook”, hehe) milyen szerződéses megállapdás köttetett, hogy a képüket és hangjukat ebben az évadban is láthatjuk? Vajon a szerződésnek feltétele volt, hogy később is felhasználhassák a róluk készült felvételeket, vagy valami oka van annak, hogy Do nyomozóra újra és újra visszakanyarodunk? A két színész kap-e részesedést a 4. évad bevételeiből? Nyugaton egy-egy ilyen húzás többször okozott már problémát, de az egyik leghangsúlyosabb kétségkívül Crispin Glover esete volt, aki a Vissza a jövőbe c. filmben Marty McFly (Michael J. Fox) apját, George-ot alakította, ám a trilógia 2. részében nem sikerült megállapodnia a stúdióval a fizetségét illetően, és nem írta alá a szerződést. A stúdió ennek ellenére egy másik színészt olyanra maszkírozott, mely egyértelmű hasonlóságot mutatott a Glover alakította figurával. Glover ezt követően beperelte a stúdiót, mert nem állapodtak meg abban, hogy a karakterének és saját arcának hasonlatosságát felhasználhatnák, vagy hogy egyáltalán ezek jogaival rendelkeznének. Ennek következtében az amerikai filmszínészek szakszervezete, a Screen Actors Guild ma már kategorikusan tiltja, hogy egy színész vonásait digitális vagy sminkes megoldásokkal az engedélye nélkül létrehozzák/felhasználják.

4. Bemutatkozik új szereplőnk, a kiber-specialista Han Uju, azaz Kang Seungyoon, a Winner nevű együttes frontembere. Érdekes, hogy ismét egy idol-énekeshez nyúltak a készítők, az első évadban a Super Junior tagja, Yesung töltötte be ugyanezt a szerepet.

E részben meghallgathatjátok az általa énekelt, második betétdalt is, mely a Your Voice címet viseli:

5. Ahogy a helyszínekkel, úgy bizonyos netes oldalakkal és alkalmazásokkal is játszik a sorozat: itt is több kitalált márkanévvel találkozunk. A vadkutyás epizódban a Youtube-helyett UTV volt a feltöltött videók oldala. Ebben a részben elhangzik az “Insnap“, ami vélhetően a való életbeli Instagram és Snapchat összeolvadásából született. Továbbá többször felmerül a “Telenote” nevű alkalmazás, mint illegális tevékenységek és titkos üzenetváltások színhelye. Ehhez valószínűleg a valóságban is létező “Telegram” nevű app szolgált inspirációként, mely a közelmúltban szélsőségesek, terroristák üzenetváltásaira, bosszúpornó sokszorosítására biztosított lehetőséget, többek közt a nagy port kavaró “9. szoba esete” nevű bűntényben, mely Dél-Koreában 2018 és 2020 között zsarolás és szexuális kizsákmányolás melegágya volt.

6. Észrevettétek, hogy Kwonju most először szólítja a keresztnevén Park őrmestert? Nem tudom, hogy szándékos volt-e, de még a színésznő arcáról is mintha kicsit csodálkozást lehetett volna leolvasni.

Szegény Park őrmester amúgy… Kwonju minden feladatot rögtön az ő nyakába ad. A többiek vajon mivel foglalkoznak ezalatt? A befutó, kisebb kaliberű esetekkel?

+Bónusz: végre csinos, nőies ruhákat adnak Lee Hanára! A tengerparti viselete egyszerűen csúcs!

Vajon sikerül hőseinknek megmenteni a bajba jutott kis haenyeo-t?

 

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Share This