Légy üdvözölve a Yi San Projekt honlapján! Az oldalon japán, kínai és koreai filmsorozatok, mozifilmek, valamint klipek és dokumentumfilmek magyar feliratait fogod találni. A fájlok ingyenesen, kizárólag magáncélú, otthoni felhasználásra készültek, megtekintés után törlésük javasolt. Elkészítésükbõl anyagi haszon nem származik, kereskedelmi forgalomba nem hozhatók! A feliratok a Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország licenc feltételeinek megfelelõen szabadon felhasználhatók. Nézz szét az oldalon és válogass kedvedre az éppen futó vagy már elkészült sorozatok közül!

Információk

Cím : Yi San Projekt


Verzió : v31 – After School


URL : www.yisanprojekt.hu


Tulajdonos : Brigi


Indult : 2009. február 2.


Host : Dotroll


Credits : Pledis


Stat :

Free site counter


Aktív film- és sorozatfordítások

 

 

Genesis

 

 

Származás: Dél-korea (2021)
Fordítás státusza: 6/2
Mûfaj: scifi, thriller, akció, orvosi

Han Gongchan (Park Haejin) egy életvidám és kedves fiatalember, aki egyedülálló édesanyjával (Sul Jiyoon) él. Egy nap azonban felkeresi őket a MunMyeong Bio Gyógyszeripari Vállalatcsoport képviseletében Kang Dohun (Park Geunhyung), és közli vele, hogy ő a fiú apja, és a család részeként, “Kang Ilhun” névre átkeresztelve igényt tart a munkájára. Ilhun anyja vonakodása ellenére elfogadja ugyan az ajánlatot, bár továbbra sem tekint a férfira apjaként. Mikor azonban édesanyja cserbenhagyásos gázolás áldozatává válik, teljesen magára marad. Úgy dönt, elhelyezkedik a vállalatcsoporton belül, vagyonát és befolyását viszont titokban arra használja, hogy édesanyja gyilkosát megtalálja. Amikor az öregedő és egyre gyengébb egészségi állapotú apja egy nap egy konferencia részeként nem elsőszülött gyermekét, Ilkwont (Lee Kiwoo) jelöli meg utódjaként a vállalatcsoport élén, hanem Ilhunt, egymással szemben álló érdekcsoportok küzdelme veszi kezdetét. Ilhun nem is sejti, mibe csöppent, ahogy azt sem, mi az, amivel a cég titokban foglalkozik. Viszont amikor egy nap váratlanul rá hasonlító, számára teljesen idegenek célkeresztjébe kerül, úgy dönt, utánajár, mi zajlik a háttérben valójában…

 

 

Adatlap   Előzetes

 

 

Akt■v mangaford■t£sok

Captain Tsubasa

Írta és rajzolta: Takahashi Yoichi
Származás: Japán
Megjelenés éve: 1981-1988
Fordítás státusza: 37/1-5. kötet
Folyamatban: 6. kötet
Mangadex / Animeaddicts

Tervezett filmek és sorozatok

 On the Edge

Befejezett animációs sorozatok

Befejezett japán sorozatok

Befejezett k■nai sorozatok

Befejezett koreai sorozatok

Elkészült filmek

Sorozatkritikák, ismertetők

A 2015-ös év toplistája
A 2016-os év toplistája
A 2017-es év visszatekintője
A 2018-as év visszatekintője
2019 – az 1.2. félév sorozatai
2020 – az 1.2.3.4. negyedév sorozatai
2021 – az 1.2.3.4. negyedév sorozatai
2022 – az 1.2.3.4. negyedév sorozatai
2023 – az 1.2. – 3. – 4. negyedév sorozatai

Cikkek

Ghost of Tsushima (rendezői változat)

Fan fiction és original t￶örténetek

Írások, történetek (gyűjtőoldal)

Szerepjátékos történet

1. fejezet
2. fejezet
3. fejezet
4. fejezet

 

Star Wars történetek

Az univerzum hercegei
Bevezető információk
1. rész: A Birodalom szolgálatában
1. fejezet
2. fejezet
3. fejezet
4. fejezet
5. fejezet
6. fejezet
7. fejezet
8. fejezet

Aayla – Egy twi’lek lány vallomásai
Bevezető információk
1. fejezet

2. fejezet
3. fejezet

Rendezvények, élménybeszámolók

Mostanában hallgatom

Chat

Társoldalak

Admin

Legutóbbi hozzászólások

Tang Dynasty Tour #21

Szerző: | aug 24, 2020 | kínai, magyar felirat, tang dynasty tour | 1 hozzászólás

Sziasztok!

Elkészült a Tang Dynasty Tour c. kínai időutazós sorozatunk következő, 21. része. Hajtás után pedig elolvashatjátok az epizódhoz tartozó kiegészítéseket.

Jó szórakozást kívánok!

A 21. részhez készült kiegészítések:

1. Érdekes megfigyelni, hogy a császár milyen jellemvonásokat kifogásol a trónörökös viselkedésének elemzésekor. Lobbanékony, nem tudja eldönteni, mi a fontos, nem látja az összképet, nem tudna így kormányozni egy országot. Érdekes azonban, hogy amikor Anlanról van szó, akkor milyen hamar képes elveszíteni a fejét, kiabálni, fenyegetőzni, abszurd dolgokat követelni (hogy zárjanak mindenkit börtönbe, vagy végezzék ki őket, ha nem tetszik nekik a császár kívánsága). Ugyanolyan impulzív és az érzelmei által vezérelt férfi, mint amilyen Chengqian is, ha Xinyuéről volt szó. Klasszikus esete a “más szemében a szálkát, a magunkéban a gerendát se” elképzelésnek.

2. Némileg ide kapcsolódik a császárné aggodalma, amikor figyelmezteti a császárt, hogy ha nem tesz valamit, a tudósok “könyveket égetve fogják elátkozni“. A (legendás) esemény, melyre utal, a “fenshu kengru” [焚書坑儒], mely az elbeszélések szerint az ókori Csin-dinasztia alapító uralkodójának, az “Első Császár” Csin Si Huang-ti (Qin Shi Huang) idején történt, Kr. e 213-212-ben. A konfuciánus mártírlegenda szerint a császár, saját hatalmának megerősítése és a korábbi uralkodó elméletek gyengítése érdekében számos klasszikus feljegyés elégetését rendelte el, és élve eltemetéssel büntette azokat, akik a tiltott könyveket továbbra is birtokolták. Az események következtében állítólag 460 konfuciánus tudós lelte halálát, noha modern kori kutatók szerint a legenda erősen túloz: a császár a tiltot könyvekből az utókor számára őrzöt meg példányokat a császári könyvtárban, nem semmisítette meg az összeset, valamint a kivégzett tudósok legtöbbje alkímista és csaló volt. Mindezek ellenére az átok, mellyel állítólag a császárt átkozták, úgy szólt, hogy “elveheted az életünket, de az istenek akkor elveszik majd a dinasztiádat“.

Azaz a császárné attól tartott, hogy ha a császár nem követi a törvényeket és önkényesen dönt, az a tudós miniszterek lázadásához vezethet, akik elátkozhatják épphogy megalakuló dinasztiájának sorsát. Érdekes, és egyben szép, hogy a császárnét milyen művelt asszonyként ábrázolják, aki egy, a korát kb. 1000 évvel megelőző eseményre reflektál, és ezzel próbálja a férjét józan észre téríteni, és hogy a császár mennyire nem fél attól, hogy az istenek elveszik tőle a trónját, ha a lányáról van szó…

3. Érdekes Yun Ye és a császár kapcsolata is, hogy mennyire apa-fiú jellegű, hogy a császár mennyi mindent eltűr tőle büntetlenül, és mennyire képes megbízni benne. Bántó dolgokat vágnak egymás fejéhez, mégis elismerik a hibáikat, és képesek bocsánatot kérni a másiktól. Nagyon érett, olykor pedig egészen humoros ez a kapcsolat (és annál szomorúbb, hogy a császár a vér szerinti fiával, a trónörökössel mennyire nem tud ilyen meghitt kapcsolatot ápolni).

4. Folytatódik Hou tábornok ármánykodása, aki a lánya kapcsán egyre jobban behálózza a trónörököst, Chengqiant. Ő az első, aki felhívja az ifjú herceg figyelmét arra, hogy a történelem képes megismételni önmagát. Olyan téma ez, melyről nem szabad beszélni az udvarban, így ő is csak burkoltan fogalmaz. A herceg azonban rögtön megérti, miről van szó. Tulajdon apja, Li Shimin is csak második herceg volt annak idején, és úgy került trónra, hogy szembefordult a bátyjával, az első herceggel, Li Jiancheng trónörökössel (589–626), és végzett vele. A párhuzam egyértelmű, kérdéses, hogy ez miként fogja befolyásolni a két testvér kapcsolatát.

5. Megtudjuk, mivel piszmogott a tragikus sorsú Tian bácsi, aki szénné égett a fogaton. Egy golyóbisszerű valamit fabrikált, amiben elrejtett valamit. A Yun Ye által hívott mesteremberek szerint ez egy úgynevezett Lu Ban-féle ördöglakat lehet. Az ördöglakat egyfajta ügyességi játék, melyet készségfejlesztésre találtak ki, és világszerte milliónyi fajtája van. A kínai ördöglakatok gyakran valamilyen geometriai formát öltenek (gömb, csillag, stb.), melynek szét- vagy összeszerelése a feladat. A kínai folklór a kínai ördöglakat feltalálását vagy Lu Bannak (ókori feltaláló és építész) vagy Kongmingnak (Zhuge Liang 181–234, politikus, mérnök, katonai stratéga, tudós, feltaláló) tulajdonítja, nincs igazán különösebb konszenzus.

Hogy mit is rejt a lakat, kiderül a későbbi epizódokból.

1 hozzászólás

  1. Szia Brigikém ! ! !

    Ez a kínai időutazós sorozat meg ragadta a figyelmemet,igaz mégnem
    kezdtem el de mikor végeztél a fordítással okvetlen néző leszek.Jó mukát a fordításhoz.Szép hétvégét.

    Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Share This