Légy üdvözölve a Yi San Projekt honlapján! Az oldalon japán, kínai és koreai filmsorozatok, mozifilmek, valamint klipek és dokumentumfilmek magyar feliratait fogod találni. A fájlok ingyenesen, kizárólag magáncélú, otthoni felhasználásra készültek, megtekintés után törlésük javasolt. Elkészítésükbõl anyagi haszon nem származik, kereskedelmi forgalomba nem hozhatók! A feliratok a Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország licenc feltételeinek megfelelõen szabadon felhasználhatók. Nézz szét az oldalon és válogass kedvedre az éppen futó vagy már elkészült sorozatok közül!

Információk

Cím : Yi San Projekt


Verzió : v31 – After School


URL : www.yisanprojekt.hu


Tulajdonos : Brigi


Indult : 2009. február 2.


Host : Dotroll


Credits : Pledis


Stat :

Free site counter


Aktív film- és sorozatfordítások

 

Genesis

 

Származás: Dél-korea (2021)
Fordítás státusza: 6/4
Mûfaj: scifi, thriller, akció, orvosi

Han Gongchan (Park Haejin) egy életvidám és kedves fiatalember, aki egyedülálló édesanyjával (Sul Jiyoon) él. Egy nap azonban felkeresi őket a MunMyeong Bio Gyógyszeripari Vállalatcsoport képviseletében Kang Dohun (Park Geunhyung), és közli vele, hogy ő a fiú apja, és a család részeként, “Kang Ilhun” névre átkeresztelve igényt tart a munkájára. Ilhun anyja vonakodása ellenére elfogadja ugyan az ajánlatot, bár továbbra sem tekint a férfira apjaként. Mikor azonban édesanyja cserbenhagyásos gázolás áldozatává válik, teljesen magára marad. Úgy dönt, elhelyezkedik a vállalatcsoporton belül, vagyonát és befolyását viszont titokban arra használja, hogy édesanyja gyilkosát megtalálja. Amikor az öregedő és egyre gyengébb egészségi állapotú apja egy nap egy konferencia részeként nem elsőszülött gyermekét, Ilkwont (Lee Kiwoo) jelöli meg utódjaként a vállalatcsoport élén, hanem Ilhunt, egymással szemben álló érdekcsoportok küzdelme veszi kezdetét. Ilhun nem is sejti, mibe csöppent, ahogy azt sem, mi az, amivel a cég titokban foglalkozik. Viszont amikor egy nap váratlanul rá hasonlító, számára teljesen idegenek célkeresztjébe kerül, úgy dönt, utánajár, mi zajlik a háttérben valójában…

 

 

 

Adatlap   Előzetes

 

 

 

Akt■v mangaford■t£sok

Captain Tsubasa

Írta és rajzolta: Takahashi Yoichi
Származás: Japán
Megjelenés éve: 1981-1988
Fordítás státusza: 37/1-5. kötet
Folyamatban: 6. kötet
Mangadex / Animeaddicts

Tervezett filmek és sorozatok

 On the Edge

Befejezett animációs sorozatok

Befejezett japán sorozatok

Befejezett k■nai sorozatok

Befejezett koreai sorozatok

Elkészült filmek

Sorozatkritikák, ismertetők

A 2015-ös év toplistája
A 2016-os év toplistája
A 2017-es év visszatekintője
A 2018-as év visszatekintője
2019 – az 1.2. félév sorozatai
2020 – az 1.2.3.4. negyedév sorozatai
2021 – az 1.2.3.4. negyedév sorozatai
2022 – az 1.2.3.4. negyedév sorozatai
2023 – az 1.2.3. – 4. negyedév sorozatai

Cikkek

Fan fiction és original t￶örténetek

Rendezvények, élménybeszámolók

Mostanában hallgatom

Chat

Társoldalak

Admin

Legutóbbi hozzászólások

Star Wars – Az univerzum hercegei – 1. rész: A Birodalom szolgálatában – 8. fejezet

Szerző: | szept 27, 2023 | fan fiction | 0 hozzászólás

Ebben a bejegyzésben “Az univerzum hercegei” regényfolyamként elkészülő, Star Wars témájú írásaim 1. részének, “A Birodalom szolgálatában” című történet 8. fejezetét fogjátok megtalálni. További információk itt: Star Wars történetek – Bevezető.

~ 8. fejezet ~

– Köszöntöm önöket a fedélzeten, hölgyeim és uraim – tört elő a komból Hobbie recsegő hangja. – Kérem, kössék be magukat, és készülődjenek a felszálláshoz!

Míg ő maga is elhelyezkedett az ülésben, és magára húzta a védőhámot, észrevette, hogy több társa is nevetve fogadta köszöntőjét.

A szimulátor-teremben voltak, ahol nem először gyűltek már össze egy kis privát, éjszakai repülési gyakorlatra. Külön kabinokban ültek, de közös frekvenciára kapcsoltak – Tycho megtanította nekik, hogyan kell -, majd sorsoltak, hogy aznap éjjel ki legyen a rajparancsnok, aki a rendszerben szereplő küldetések egyikében a többieket irányítani fogja.

– Hogy lehet, hogy már megint te lettél a parancsnok? – igazította meg a fején a mikrofont és annak pántját Tidd, csipkelődő hangon. – Szerintem te csaltál!

– Irigykedj csak, sárgaszemű barátom! – felelte Hobbie derülten. – Ez is csak azt mutatja, hogy az égiek is engem akarnak vezetőnek!

– A legutóbb, mikor te voltál a vezető, néhány bothai csirkefogó pillanatok alatt levadászott minket az égről és nyársra húzta a seggünket – dörmögte Tank, ahogy a fülkében fészkelődött.

Borzasztóan kicsi volt számára.

– Hát igen, házhoz mentünk a banthafaszért, az biztos – értett egyet vele Biggs.

– Na de uraim, egy kicsit több tiszteletet! – kattintotta fel az irányítópanelen Hobbie a hajtóművek indítógombjait. – Én itt a lelkemet is kiteszem önökért!

Linus a fülke gyenge remegéséből ítélve érezte, hogy az ő gépének motorja is beindult. Elmosolyodott. Szeretett velük repülni. Liridon nem egyszer megrótta már őket, amiért ilyen nyersen beszélnek egymással a komon keresztül, és hogy később, a hivatalos oktatás alkalmával emiatt sokkal nehezebb dolguk lesz majd átszokni a megfelelő, tisztelettudó hangnemre, de egyelőre a legtöbben kezelhetetlenek voltak.

– Na és merre repülünk ma este, vezérem? – kérdezte Tycho, ahogy ő is a levegőbe emelkedett.

Különösnek tűnt számára, hogy a gépezet, bár a repülést már szimulálja, a kijelzőn egyelőre még csak rendszerüzeneteket és statisztikai adatokat jelenített meg.

– Mai újoncunknak sikerült a 13675-ös küldetést kiválasztania – felelte Hobbie. – „Nal-huttai kalózok rajtaütöttek egy utánpótlást szállító hajón, melynek a mi osztagunk siet a segítségére”. Köszönjük, Maik, üdv a köreinkben!

– Szép jó estét, Tentin kadét! – rikkantotta el magát Race Lavigne, aki már az első alkalomtól kezdve elkísérte őket az ilyen repülésekre.

– Helló, Maik! – üdvözölte őt Linus is.

– Üdv, Maik! – köszönt Tycho. – Jó, hogy te is itt vagy.

– Gyere máskor is!

– Jobb, ha tudod, hogy aki elsőnek kiesik, fizet mindenkinek egy sört a kantinban! – jegyezte meg Tidd vigyorogva.

– A kantinban nem is árulnak sört! – eszmélt fel Tentin.

– Helyes, ifjú tanítványom – búgta Hobbie sötét, baljós hangon. – Látom, éberen figyelsz! Felszálltunk mind végre? Liridon, barátom, mi a jó anyámat csinálsz még mindig? – kérdezte, mert látta a kijelzőn, hogy a férfi még mindig nem indította el gépe hajtóműveit.

Kisvártatva felvillantak Hames kadét jelzőfényei is.

– Bocs a késésért, de át kellett ülnöm egy másik golyóba, mert ez az első szar volt…

– Ejnye már, Hames kadét! Nem mondunk olyat a komba, hogy „szar”! – rótta meg incselkedő hangon Biggs.

Egyszerre többen is rázendítettek az egyik népszerű pilótaindulóra, melynek minden második szavát kicserélték a „szar” szóra, csak hogy Liridont hecceljék vele. Az megforgatta a szemeit éretlenségük hallatán, de nem bírta megállni vigyorgás nélkül.

– Jazz, te is kész vagy? – fordult végül tizedik, és egyben utolsó társukhoz Hobbie.

– Kész vagyok, mint a házi feladat, főnök – felelte Nivix.

– Helyes – biccentett Hobbie. – Hogy szuperál az új kezed?

– Nincs is új kezem! – nevetett az. – Csak összefoltozták a régit.

– Tudod, hogy értettem! Megy minden a régiek szerint, vagy át kellett szoknod a másik marokra?

– Bazdmeg… – nyögte Race, és az égre emelte a tekintetét, de nem ő volt az egyetlen, aki vinnyogva nevetett a vonal túlsó végéről.

– Te egy állat vagy, Hobbie – mondta végül Jazz.

– No, ha már így mindenki bemelegítette a markát – kezdte Klivian -, akkor kezdjük is el a formaságokkal! Ha minden igaz, mindenki most kapja meg a gyakorlat alatt használandó felségjelét és sorszámát, meg úgy általában, hogy kinek lesz ma a szárnyembere, úgyhogy ha megvan, menjünk is végig a bejelentkezésen! Üdv mindenkinek, a Tüzes Vezért hallották, jó repülést kívánok!

– Tüzes Kettes, jelen! – kezdte a sort Biggs.

– Tüzes Hármas készen! – követte Race.

– Tüzes Négyes várja a parancsot – köszönt be Liridon.

– Tüzes Ötös! – rikkantotta Jazz.

– Tüzes Hatos, jelen! – üdvözölt mindenkit szárnyembere, Maik.

– Tüzes Hetes is itt van! – dörmögte Tank.

– És a Tüzes Nyolcas is – felelte Lonnie Tidd.

– Tüzes Kilences készen – mondta Linus.

– Tüzes Tízes zárja a sort – erősítette meg Tycho.

– „Tüzes Tízes”… – kuncogott Hobbie. – Milyen dallamos… Vigyázz magadra, szőke, figyellek!

– Humorizálás helyett megadnád akkor a kódot, hogy elkezdhessük végre? – vágott vissza csípősen az alderáni.

– Mint már mondottam – köhintett parancsnokuk -, a 13675-ös küldetést csináljuk, töltsétek be ennek a forgatókönyvét a rendszerbe! Ha villog a piros… akkor toljátok! – azzal lenyomta a megfelelő gombot, mire a kijelzőről eltűntek a korábbi rendszeradatok, és lassan betöltődött előttük a végtelen űr a megszámlálhatatlan csillagával.

– Ej, milyen könnyűnek tűnik ez a gép! – mondta ámuldozva Maik.

– Na, milyen először TIE-vadászban ülni, Hatos?

– Én is így éreztem, mikor először szimulátoroztunk… – jegyezte meg a Nyolcas, kissé nosztalgikus hangon.

– Mégis… olyan védtelennek érzi magát az ember, hogy nincs pajzsunk… – töprengett a Kilences.

– Lárifári! – legyintett Hobbie. – Jól kell kormányozni, és akkor nem lesz baj!

– Uraim, a cél előttünk – terelte vissza a figyelmet a küldetésre Liridon. – Barloz-osztályú, közepes teherhajó, koréliai gyártmány.

– Manapság ilyennel járnak fosztogatni a kalózok? De jól megy…! – csóválta a fejét Tycho.

– Van itt több is – kezdte Linus, ahogy szenzoraival felmérte a helyzetet. – Egy YV-929-es, három tüzérrel, ionágyúval és erős pajzzsal… egy CR70-es korvett… meg négy Vanguard vadászgép…

– Könnyű préda – dörzsölte a markát Tank, és megszorongatta a kettős botkormányt.

– Végül is…

– Nos hát, Tüzes osztag, a feladat egyértelmű – foglalta össze Hobbie. – A mi szerencsétlen, utánpótlást szállító teherhajónk, a Narah sarokba szorítva vesztegel, a mi dolgunk tehát, hogy kiszabadítsuk őt az ellenséges csatahajók és vadászok össztüzéből, és vele együtt olyan gyorsan elpucoljunk, amilyen gyorsan csak lehet. Hetes, Nyolcas, Kilences és Tízes, a ti feladatotok lesz elcsalni a Vanguardokat a Narah közeléből, és nem volna rossz, ha sikerülne szét is lőni ezeket a geciket – adta ki az utasításokat. – Kettes, te velem jössz, mi megfingatjuk egy kicsit a Barlozt! Ha kész, segítünk a Hármasnak és a Négyesnek a 929-esnél. Ötös és Hatos, tiétek a korvett! Na, indulás!

A tíz TIE-vadász megjelenésére nem reagált különösebben a három nagyobb, ellenséges csatahajó, és négy kisebb kísérőjük. A korvett egyelőre a Narah-val volt elfoglalva, igyekezte azt sakkban tartani. A 929-es, mely a Barlozzal egyelőre a küldetés szerint egy közeli űrállomás felé próbálta eddig terelni a birodalmi szállítóhajót, ezúttal élesítette a tölteteit, és felvont pajzzsal várta a támadókat. A négy Vanguard lustán indult meg a kadétok felé, majd váratlanul olyan sebességre kapcsoltak, mely egy csapásra szétrebbentette az addig szabályos alakzatban repülő TIE-okat.

Race és Liridon levált a csapattól, és már száguldott is a 929-es felé, mely két lézerágyújának sortüzével köszöntötte őket. Amíg a pajzsuk biztonságában tudhatták magukat, nem tekintették támadóikat komoly ellenfélnek. A Hármas és a Négyes azonban nem adta meg magát könnyen: vészjóslóan keringtek a 929-es körül, némi előnyre szert téve amiatt, hogy annak lézerágyúi korántsem voltak olyan kialakításúak, hogy nagy szögben elforgathatóak legyenek, így ki tudták használni a holttér előnyeit. Olyan szögből bombázták őket, melyből egyelőre nem tudtak visszalőni rájuk.

Míg Jazz és az újonc Maik a korvett figyelmét igyekezték elterelni a Narah-tól, addig Hobbie és Biggs a Barlozt próbálták elszakítani a többi kalózhajótól: a gép hatalmas bendője miatt tökéletesen alkalmas volt a kifosztott hajók rakományának elraktározására, ám a többihez képest nagyságrendekkel kisebb tűzerővel volt megáldva. Mindössze egy lézerágyúja volt, azzal kissé kétségbeesetten vette célba hol az egyik, hol a másik pilótát.

– Tízeském, mondd, hogy álltok ti ott a hátsó fertályon? – kérdezte Hobbie, miközben blokkolta az ellenfél kommunikációs csatornáit. – Csak mert elkél némi segítség a 929-esnél…

– Nem megy az olyan könnyen… – felelte Tycho, és kirántotta a gépét abból az éles fordulóból, melybe üldözője kényszerítette.

– Ezeknek a kalóz-Vanguardoknak megbütykölte valaki a pajzsát, mert ennyitől már rég le kellett volna bontanunk őket… – morogta a Hetes.

A 929-es ionágyújából váratlanul termetes fénycsóva lövellt ki.

– A kurva anyját!

– Hát ez meg mi volt? – rikkantotta Biggs.

– Kilences, megvagy? – kérdezte némi aggodalommal a hangjában Tycho.

A komban Linus nyögése recsegett fel.

– Baszki… – motyogta vicsorogva.

A 929-es ágyúja szétcsapott a négy TIE-vadász között, akik eredetileg a Vanguardokat üldözték: Kane-t kis híján telibe találta az alattomos lövedék, az utolsó pillanatban sikerült csak félrerántania a kormányt.

– A bal napelemes panelt csak megpörkölte, de a finommechanikában kisütött valamit, mert alig bírom irányítani a gépet – kommentálta végül a történteket, és olyan erővel kapaszkodott a szimulátor irányítókarjaiba, hogy azok majd kitörtek a helyükről.

– Tudod, mit mondana erre Tavers? – ugratta Race. – „Nem baj, fiam, legalább megedződik a markod!” – mire a többiek is jókedvűen felnyerítettek.

– Kösz az együttérzést… – mordult rá a Kilences, és porfelhővé robbantotta azt a Vanguardot, mellyel Race-nek kellett volna végeznie.

– Félelmetes, mennyire élethűek ezek a küldetések… – ámuldozott Maik a vele hánykolódó fülke láttán.

– Lehet, hogy szunnyad még itt valaki a szimulátorteremben, és ő irányítja az ellenséges gépeket… – jegyezte meg sejtelmesen Tank.

– Milyen szimulátor? – dörrent rájuk Hobbie. – Ne öljük meg a hangulatot, uraim! Az űrben vagyunk! Az űrben!

– Inkább zűrben – helyesbített Biggs, és megsorozta a Barloz oldalát, de lövései sorra semlegesítődtek annak pajzsán. – Miből van ez…?

– A korvett mozgásba lendült… – jegyezte meg Tidd, aki a 929-es és egy másik Vanguard között elsuhanva próbálta lerázni a követőjét.

– Megfutamodnak?

– Szerintem inkább megcsáklyázzák a Narah-t…

Kisvártatva egy félelmetes robbanás rázta meg a birodalmi szállítóhajó hajtóműveit. Egy hatalmas darabnyi törmelék le is szakadt a hajótestből.

– Tank!

Janek azonban már nem tudta elkerülni az ütközést: a jobb oldali szolár panelje leszakadt, aminek kapcsán a gépe irányíthatatlanná vált. Pörögve száguldott a 929 felé, szétmorzsolva annak pajzsát, és becsapódott az egyik lézerágyúja mellett.

– Bassza meg! – zsörtölődött barátjuk, és mérgében a fülke falához vágta az addig fején viselt komlinket.

– Tiszta vagy, Nyolcas – szólt hosszabb hallgatást követően Tycho, miután sikerült végeznie a Tiddet üldöző Vanguarddal. – Menj és segíts Liridonéknak a 929-esnél, aztán húzzunk haza!

– Vettem, főnök!

– Mi az, hogy főnök? Mi folyik itt? – köhintett neheztelően Hobbie. – Lázadás?

– Ne konspirálj itt, Hobbie, inkább vágd pofán végre azt a lomha Barlozt! – pirított rá Biggs.

– Elmentek ti a picsába… – motyogta barátjuk tettetett sértődöttséggel.

A Kilences közben tovább viaskodott a gépével: már csak borzasztó erőfeszítések árán tudta egyenesben tartani, így korántsem volt olyan fürge, hogy felvegye a Vanguardok tempóját. Cselhez folyamodott: jókorát robbantott ki a 929-es veszteglő testéből, az őt üldöző gép pedig egyenesen belerohant a romhalmazba.

– Ez igazán elmés volt, barátom – dicsérte meg szárnyembere, Tycho.

– Jíhá! – visította diadalittasan a Nyolcas, aki útban a 929-es felé, eredeti feladatához híven legyűrte az utolsó ellenséges vadászgépet is.

– Uraim, szabad a pálya a többi gép felé – jegyezte meg Hobbie, ahogy egy pontos lövedéknek köszönhetően megszabadította a Barlozt a pajzsától.

Tycho, előzékenyen átengedve a terepet a sérült hajóval kínlódó Kilencesnek, inkább Maik és Jazz segítségére sietett, akik lassan kezdték unni a korvettel folytatott játszadozást. A gép, úgy tűnt, most mérte csak fel igazán a pusztítást, mely őket érte: a nagy tűzerejű 929-est belső robbanások rázták meg a becsapódó Tank miatt, a Barloznak Biggs és Hobbie könyörtelenül bombázta a hajtóművét, a támogató vadászgépeik pedig mind egy szálig elfogytak.

– Menekülőre fogja! – kiáltotta végül Jazz.

– Mi a parancs, Tüzes Vezér? – kérdezte Maik.

– A küldetés szerint prioritást élvez a Narah megmentése és biztonságos helyre kísérése… – kezdte Hobbie, a távolodó korvettet figyelve. – Ha hagyjuk, hogy elmenjen, a kalózok közeli űrállomásáról még nagyobb létszámban térhetnek vissza, és akkor szükségünk lesz minden emberünkre… A Narah még egy találatot nem bír ki, nekünk pedig nyolc ép és egy sérült gépünk maradt, amivel kíséretet biztosíthatnánk neki… Ha rátámadunk, túlerőben lennénk, és a Narah miatt amúgy is csak lassan tudnánk haladni… Most légy okos, Hobbie! – morfondírozott.

– Parancsnok? – sürgette Biggs.

– Adjatok neki! Kilences, te a Narah mellett maradsz, a többiek pedig azonnal tapadjanak rá! Nem hagyunk szemtanút magunk után!

Társai lelkesen ujjongva száguldottak a korvett felé, mely ugyan a farába összpontosította megmaradt pajzsának minden erejét, mégsem jutott biztonságos távolságba. Race kiiktatta a hiperhajtóművüket, Jazz és Liridon pedig néhány jól irányzott lövéssel lángba borította a pilótafülkét. A hajó menthetetlen volt.

Hobbie kijelzőjén egy, a környezettől eltérő szöveg jelent meg, miszerint a küldetést sikeresen teljesítették. Mosolyogva nyugtázta magában, hogy helyesen döntött, amikor nem fújt idejekorán visszavonulót, majd rögzítette a központi rendszerben a gyakorlatban aznap részt vevő kadétok adatait.

– Gratulálok, uraim! Irány haza!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Share This