Légy üdvözölve a Yi San Projekt honlapján! Az oldalon japán, kínai és koreai filmsorozatok, mozifilmek, valamint klipek és dokumentumfilmek magyar feliratait fogod találni. A fájlok ingyenesen, kizárólag magáncélú, otthoni felhasználásra készültek, megtekintés után törlésük javasolt. Elkészítésükbõl anyagi haszon nem származik, kereskedelmi forgalomba nem hozhatók! A feliratok a Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország licenc feltételeinek megfelelõen szabadon felhasználhatók. Nézz szét az oldalon és válogass kedvedre az éppen futó vagy már elkészült sorozatok közül!

Információk

Cím : Yi San Projekt


Verzió : v31 – After School


URL : www.yisanprojekt.hu


Tulajdonos : Brigi


Indult : 2009. február 2.


Host : Dotroll


Credits : Pledis


Stat :

Free site counter


Aktív film- és sorozatfordítások

*hamarosan*

Folyamatban lévő mangafordítás

Captain Tsubasa

Írta és rajzolta: Takahashi Yoichi
Származás: Japán
Megjelenés éve: 1981-1988
Fordítás státusza: 37/1-5. kötet
Folyamatban: 6. kötet
Mangadex / Animeaddicts

Tervezett filmek és sorozatok

 On the Edge

Befejezett animációs sorozatok

Befejezett japán sorozatok

Befejezett kínai sorozatok

Befejezett koreai sorozatok

Elkészült filmek

Sorozatkritikák, ismertetők

A 2015-ös év toplistája
A 2016-os év toplistája
A 2017-es év visszatekintője
A 2018-as év visszatekintője
2019 – az 1.2. félév sorozatai
2020 – az 1.2.3.4. negyedév sorozatai
2021 – az 1.2.3.4. negyedév sorozatai
2022 – az 1.2.3.4. negyedév sorozatai
2023 – az 1.2.3.4. negyedév sorozatai
2024 – az 1. – 2. – 3. – 4. negyedév sorozatai

Cikkek

Fan fiction és original t￶örténetek

Írások, történetek (gyűjtőoldal)

Szerepjátékos történet #1 (Legend of Grimrock alapján)

1-14. fejezet

Szerepjátékos történet #2 (M.A.G.U.S. alapján)

1-10. fejezet

Star Wars történetek

Az univerzum hercegei
Bevezető információk
1. rész: A Birodalom szolgálatában

Bevezető: Valahol, egy messzi-messzi galaxisban sok-sok éve ismét béke honol. 17 éve már, hogy a Klónháborúkat követően Palpatine főkancellár, a későbbi uralkodó irányításával a Galaktikus Köztársaság átalakult az Első Galaktikus Birodalommá. A fennhatósága alá tartozó csillagrendszerek azonban nem is sejtik, milyen démoni erők uralkodnak felettük valójában. Néhány kalandvágyó fiatalember útnak indul, hogy próbára tegye magát, és egy nap talán a galaxis legjobb pilótájává válhasson. Ám ki tudja, a sors végül merre veti majd őket…

1-19. fejezet

Aayla – Egy twi’lek lány vallomásai
Bevezető információk

Bevezető: A Galaktikus Köztársaság fénykorát éli. A fennhatósága alá tartozó csillagszendszerekben évszázadok óta bőség és jólét honol, a Jedi Rend lovagjai pedig a béke követeiként járják a galaxist. Az ifjú padawan, a twi’lek lány, Aayla Secura mestere, Quinlan Vos mellé szegődve igyekszik elsajátítani a tudást, mely a jedi lovaggá váláshoz elengedhetetlen. A férfi azonban nem tudja, hogy a cserfes növendék a mester-tanítvány kapcsolatnál jóval többet érez iránta…

0-20. fejezet

Rendezvények, élménybeszámolók

Mostanában hallgatom

Chat

Társoldalak

Admin

Legutóbbi hozzászólások

Új filmfordítás – A szunnyadó sellő otthona

Szerző: | aug 9, 2023 | ajánló, film, japán, magyar felirat, the house where the mermaid sleeps | 0 hozzászólás

Sziasztok!

Ígéretemhez hűen egy új filmfordítással jelentkezem számotokra. Ezúttal egy 2018-as filmet választottam, mely jó ideje foglalkoztatott már.

Nishijima Hidetoshi az egyik legkedvesebb japán filmszínészem, így mindig igyekszem figyelemmel követni a munkásságát. Akadnak, akik szerint nagyon egyforma, azonos sablonra felépülő szerepeket játszik: hideg, megközelíthetetlen, szótlan, öltönyös zsarut vagy gengsztert, és hogy nehezen tud valós, drámai érzéseket megjeleníteni. Ez valamelyest igaz is meg nem is, de jelen filmünk jó példa rá, hogy képes kilépni a komfortzónájából, és igazi átérzéssel kifejezni a karakter lélekállapotát.

Ennek a filmnek mégsem ő áll a fókuszpontjában, hanem a feleségét játszó Shinohara Ryoko, aki szívbemarkoló alakítást nyújt, mint az édesanya. Egy rettenetesen nehéz témájú filmről van szó, hiszen mindig tragédia, ha egy szülőnek szembe kell néznie a gyermeke halálával. Minden orvosi prognózis ellenére a szülők itt mégis reménykedni mernek egy csodában, mely évenek keresztül megnyomorítja az egész család lelkét, és majdnem újabb tragédiába torkollik. Shinohara Ryoko minden pillanata autentikus, teljesen elhisszük és átérezzük a nehézségeit és gyötrelmeit, és bizakodunk vele egészen az utolsó pillanatig.

A filmnek rendkívül jó az íve, ahogy a szomorú bizakosásból átmegyünk egyre inkább bizarr megszállottságba, folyamatosan fokozva a feszültséget a karakterek közt, míg végül fel nem robban a bomba a kisfiú, Ikuto születésnapján, ahol aztán mindenki elmondja, ami bántotta, a felek ráébrednek arra, hogy miben hibáztak, megvan a nagy összeborulás, és közelebb kerülnek egymáshoz. A kislány, Mizuho lelke így nyugodtabban tudja ott hagyni őket, talán valahogy asztrális síkon ez is volt a célja, hogy újra összehozza a családot.

A film emellett nagyon összetett kérdéseket is feltesz úgy, hogy közben rávilágít a japán egészségügyi rendszer visszásságaira. A szív, az elme/tudat és a lélek kapcsolatát feszegeti, és a befejezés is azt sugallja, hogy a szívátültetésen átesett kisfiú, Sogo (akihez a kezdetek után visszakanyarodunk) tudta, hova kell mennie, hol volt az új szív gazdájának régi otthona. Ott volt-e végül Mizuho benne lélekben és tudatban vagy sem? A véletlen rángások vajon tényleg csak “visszhangok” voltak, vagy Mizuho így jelzett a környezetének? A választ a film és az eredeti regény szerzője a nézőre bízza.

Említésre méltó még Sakaguchi Kentaro és Tanaka Tetsushi, akikkel Nishijima Hidetoshi mellett már szintén találkozhattatok az oldalon a Signal c. japán krimisorozatban, Tanaka pedig a Crisisban ugyancsak együtt alakított Nishijimával.

Megmondom őszintén, nagyon nehéz volt elkészíteni a feliratot, mert akárhányszor is kellett összenéznem a videóval a munkámat, sosem bírtam megállni sírás nélkül, és mindig nagyon megviselt. De remélem, nektek örömet tudok okozni vele, mert ez egy olyan film, amit mindenkinek érdemes lenne látnia.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Share This