Légy üdvözölve a Yi San Projekt honlapján! Az oldalon japán, kínai és koreai filmsorozatok, mozifilmek, valamint klipek és dokumentumfilmek magyar feliratait fogod találni. A fájlok ingyenesen, kizárólag magáncélú, otthoni felhasználásra készültek, megtekintés után törlésük javasolt. Elkészítésükbõl anyagi haszon nem származik, kereskedelmi forgalomba nem hozhatók! A feliratok a Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország licenc feltételeinek megfelelõen szabadon felhasználhatók. Nézz szét az oldalon és válogass kedvedre az éppen futó vagy már elkészült sorozatok közül!

Információk

Cím : Yi San Projekt


Verzió : v30 – Tokyo Alleyway


URL : www.yisanprojekt.hu


Tulajdonos : Brigi


Indult : 2009. február 2.


Host : Dotroll


Credits : Pixabay


Stat :

Free site counter


Aktív film- és sorozatfordítások


The Promised Neverland

Származás: Japán (2020)
Fordítás státusza: 1/1
Mûfaj: sci-fi, lélektani, thriller

A Grace Field Házban árva gyermekek nevelkednek egy szerető mama, Isabella (Kitagawa Keiko) szárnyai alatt. Időről időre búcsút mondanak 1-1 társuknak, akiket örökbefogadó szülők vesznek magukhoz. A többiek, akik a házban maradnak, minden nap szorgalmasan tanulnak, az oktatás és vizsgák után pedig felszabadultan fogócskáznak a birtok lankáin. Emma (Hamabe Minami), Norman (Itagaki Rihito) és Ray (Kairi Jyo) az intézet legtehetségesebb növendékei, és egymás legjobb barátai. Egy nap azonban, kis barátjuk, Conny (Asada Halo) távozásával szörnyű titokra kell rájönniük addigi, szeretett otthonukkal kapcsolatban…

Adatlap   Előzetes

Aktív mangafordítások

Captain Tsubasa

Írta és rajzolta: Takahashi Yoichi
Származás: Japán
Megjelenés éve: 1981-1988
Fordítás státusza: 37/1-5. kötet
Folyamatban: 6. kötet
Mangadex / Animeaddicts

Tervezett filmek és sorozatok

 Live – Season 2 (ha egyszer elkészül)
Voice (OCN/tvN) – Season 5 (ha egyszer elkészül)

Befejezett animációs sorozatok

Befejezett japán sorozatok

Befejezett kínai sorozatok

Befejezett koreai sorozatok

Elkészült filmek

Sorozatkritikák, ismertetők

A 2015-ös év toplistája
A 2016-os év toplistája
A 2017-es év visszatekintője
A 2018-as év visszatekintője
2019 – az 1.2. félév sorozatai
2020 – az 1.2.3.4. negyedév sorozatai
2021 – az 1.2.3.4. negyedév sorozatai
2022 – az 1.2.3.4. negyedév sorozatai
2023 – az 1. – 2. – 3. – 4. negyedév sorozatai

Cikkek

Ghost of Tsushima (rendezői változat)

Rendezvények, élménybeszámolók

Mostanában hallgatom

Chat

Társoldalak

Admin

Legutóbbi hozzászólások

Lovers of the Red Sky #07

Szerző: | szept 30, 2021 | hong cheongi, koreai, magyar felirat | 0 hozzászólás

Sziasztok,

Elkészült sorozatunk 7. részének felirata.

1. A sorozat már kezdettől fogva nagyon bájos és “szép” volt, hiszen már az első epizódban oly sok megható pillanatot láthattunk. De ez a rész különösen elbűvölő lett, mert rengeteg apróság igazán különlegessé és teljessé teszi azt, amit látunk. Az operatőri munka és a vágás egyszerűen kiváló, olyan szépen köti össze a jeleneteket. Ahogy lelassítanak bizonyos mozzanatokat, hogy ráirányítsák a figyelmet egy kulcsfontosságú jelenetre (pl. amikor Euno kiveszi az ecsetet a rész elején), vagy ahogy Juhyang herceg az íjászatot gyakorolja, és kilövi a nyilat, a következő jelenetben pedig azt látjuk, hogy egy kilőtt nyílvessző eltalálja a testőrkapitányt. Nem érezzük, hogy megtörne a történetmesélés fonala.

A karakterek (színészek) interakciói is olyan természetesek, nem érezni bennük mesterkéltséget. Sokszor fiatal/újonc színészek nem tudják magukénak érezni egy történelmi sorozat körülményeit, itt viszont szerencsére nem ezt látjuk. Mindegyik szereplőnek sikerül belebújnia a figurája bőrébe, számos jelenetnél a meghatottságtól rendesen csillog a szemük, amit a néző nem bír megállni mosolygás nélkül. Olyan figyelmesek azok az apró gesztusok, ahogy pl. a “látó” karakterek finoman segítik a vak Ha Ramot a mozgásban, hogy elég egy apró érintés, hogy segítsenek neki elindulni vagy megállni, ha kell. Kim Yoojung is teljes természetességgel reagál a vele történő eseményekre. Ahogy pl. ül, vagy ahogy megemeli a szoknyáját egy küszöb átlépésekor… ezek az apró mozzanatok mind-mind annyit hozzátesznek az összképhez.

2. Érdekes megfigyelni a Cheongi szerelméért küzdő, két férfi szereplőnket és a hozzájuk kapcsolódó színek játékát. Ha Ram csillagjósként szelíd és barátságos, máskor azonban nagyon komor és bosszúszomjas. Ezt a ridegséget az öltözéke is kifejezi, hiszen a talárjai szinte minden alkalommal a kék valamilyen árnyalatában pompáznak, ami ugye jellemzően egy hideg szín. Vele szemben ott van az életvidám, bohém Yangmyeong herceg, a maga kellemes, megnyerő modorával, százfogas mosolyával, aki pedig szinte mindig “meleg” színű talárokat visel.

3. A sorozat zenéje varázslatos, és méltó annak témájához. Már említettem, hogy az első epizódok a Painter of the Wind filmzenei albumáról kölcsönöztek dallamokat, ebben a részben pedig többször is azt a romantikus hegedűmuzsikát hallani, amit az Emperor: Master of the Mask c. sorozatnál is hallhattunk. Szép, bár elég szerencsétlen a választás, mert az szintén egy kosztümös sorozat volt, ráadásul pont Kim Yoojung színésznői riválisa, Kim Soohyun szerepelt benne, a dallam pedig annak a sorozatnak az egyik legromantikusabb pillanatában hangzik fel, így akaratlanul is párhuzamot von a két történet közt. Érdekes a dolog, hiszen a Master of the Mask egy teljesen másik csatornán futott, a zene viszont túl egyedi ahhoz, hogy csak úgy bárhol, bármilyen sorozatnál felhasználhassák jogi következmények nélkül. Lehet, hogy ugyanaz a zeneszerző…?

Ebből az epizódból sikerült kivágnom két szép dallamot, amikor nem sok beszéd vagy háttérzaj hallható. Ismerve, milyen kegyetlenül le szoktak hagyni bizonyos zenéket a hivatalos filmzenei albumról, ez talán még hasznos lehet..

1. A festmény megbűvölése
2. Cheongi eltéved

Jó szórakozást kívánok!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Share This